Terug

  • Kwalitatieve Voedingssupplementen & Ondersteuning
  • Officiële Senserex® Website
  • Potentie Man & Libido Vrouw

Testosteron Boosters

Testosteron bevordert de spiergroei en versterkt de skeletspieren. Een ander effect van dit hormoon op het lichaam is dat het de stofwisseling versnelt.

Filters

Testosteron Boosters

Testosteron

Het hormoon testosteron is een geslachtshormoon dat verantwoordelijk is voor mannelijke kenmerken en is onder meer nodig bij de aanmaak van sperma, de ontwikkeling van de zaadballen en de ontwikkeling van de penis. Ook speelt dit hormoon een grote rol bij het behouden van een goed libido. Wanneer het gehalte van testosteron aan de lage kant is, kun je dit merken aan een verminderde zin in seks. Je kunt in dit geval kiezen voor voedingssupplementen om het testosterongehalte te verhogen en daarmee je libido weer op peil te brengen.

Het mannelijke geslachtshormoon

In de puberteit bij jongens is het mannelijke geslachtshormoon testosteron verantwoordelijk voor het ontwikkelen van mannelijke kenmerken, zoals het krijgen van een lagere stem, het krijgen van lichaamsbeharing, het ontstaan van baardgroei en het ontwikkelen van een grotere spiermassa. In deze periode zorgt testosteron er eveneens voor dat de penis en de testikels zich ontwikkelen. Wanneer de puberteit eenmaal voorbij is, is testosteron verantwoordelijk voor de kwaliteit van de zaadcellen. Omdat dit hormoon zoveel functies vervult binnen het mannelijk lichaam, is het belangrijk om te zorgen dat het testosterongehalte op niveau blijft. Vrouwen maken ook testosteron aan in hun lichaam, maar in veel kleinere hoeveelheden.

De invloed van testosteron op je spieren

Testosteron bevordert de spiergroei en versterkt de skeletspieren. Een ander effect van dit hormoon op het lichaam is dat het de stofwisseling versnelt. Om deze redenen worden voedingssupplementen met testosteron veelvuldig gebruikt onder sporters. Testosteron helpt zowel bij het opbouwen van spiermassa als bij het verliezen van gewicht. Testosteronsupplementen helpen om je fitness- en afslankdoelen te bereiken, maar je zult er nog altijd zelf het een en ander voor moeten doen. Je kunt letten op je voeding en kiezen voor een trainingsprogramma dat erop is gericht om jouw persoonlijke doelstellingen kunt behalen.

Testosteron en stress

Wanneer je veel stress ervaart, doordat je bijvoorbeeld een druk leven hebt en te weinig tijd neemt om te herstellen, kan dit nadelige gevolgen hebben voor het testosteronlevel in jouw lichaam. De aanmaak van testosteron wordt voor je lijf een bijzaak, omdat hormonen als adrenaline en cortisol het lichaam als het ware overnemen. Deze stresshormonen worden net als testosteron in de bijnieren aangemaakt en belemmeren de productie van testosteron wanneer het lichaam langdurig in een stresssituatie verkeert. Om te voorkomen dat je aanmaak van testosteron wordt bemoeilijkt door stress is het verstandig om regelmatig de tijd te nemen om tot rust te komen en te ontspannen. Kies voor een activiteit die bij je past, aangezien ontspanning er voor iedereen anders uit kan zien.

Voedingsstoffen met een gunstig effect op het testosteronniveau

Of je nu van nature wat minder testosteron aanmaakt of dat stress de oorzaak is van een verlaagd testosteronniveau, er zijn verschillende voedingsstoffen die het lichaam kunnen ondersteunen bij de aanmaak van dit hormoon. Veel van deze stoffen zullen je lichaam proberen te stimuleren om zelf een grotere hoeveelheid van het hormoon te produceren. D-asparaginezuur helpt het algehele energielevel te verhogen en staat erom bekend dat dit het testosteronniveau van onder een normaal level naar een normaal niveau kan tillen. Ashwagandha is een kruid dat wordt ingezet om de stress in het lichaam te verminderen en de aanmaak van stresshormonen te verlagen. Andere stoffen die je terug kunt vinden in supplementen zijn L-Tyrosine, gember en vitamine D. Deze drie stoffen kunnen net als D-asparaginezuur en ashwagandha de testosteronproductie verhogen.

Een laag testosterongehalte

Elk mannenlichaam is anders en zo is ook de hoeveelheid testosteron die wordt aangemaakt per man verschillend. Bij de een zal dit van nature hoger zijn dan bij de ander. Dit hoeft geen enkel probleem te vormen, behalve wanneer de aanmaak van het hormoon dermate laag is dat de puberteit niet wordt bereikt of dat het lichaam zich daardoor niet naar behoren ontwikkelt. Andere symptomen die een tekort aan testosteron met zich kan meebrengen, zijn zwakkere botten en het makkelijker aankomen in gewicht. Ook op seksueel vlak heeft weinig testosteron invloed. Zo kan het libido verlaagd zijn en kan de kwaliteit van het zaad afnemen. Je kunt dan mogelijk via de huisarts testosteron toegediend krijgen als een vorm van hormoontherapie, maar het gebruik van voedingssupplementen die de testosteronaanmaak stimuleren kunnen bij een te laag niveau van dit geslachtshormoon nog zo goed een oplossing bieden.

Verschillende voedingssupplementen om je testosteron te verhogen

Er zijn verschillende supplementen verkrijgbaar die de testosteronproductie kunnen verhogen. Wanneer je kiest voor uitgebalanceerde supplementen en het gebruik hiervan combineert met voldoende rust en ontspanning, dan is het aannemelijk dat je na verloop van tijd verschil zult gaan merken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »