Terug

  • Kwalitatieve Voedingssupplementen & Ondersteuning
  • Officiële Senserex® Website
  • Potentie Man & Libido Vrouw

Prostaat & Urinewegen

Goede voeding kan evenals het gebruik van voedingssupplementen de functies van de prostaat ondersteunen.

Filters

Prostaat & Urinewegen

Prostaat

De prostaat is een orgaan dat alleen mannen hebben. Deze klier, waarvan het formaat niet groter is dan dat van een walnoot, is onder meer verantwoordelijk voor het krijgen van een erectie en het voortbewegen van de spermacellen. De prostaat speelt een belangrijke rol wanneer het om de vruchtbaarheid van een man gaat. Het feit dat de urinebuis door de prostaat heen loopt, maakt het mogelijk om het sperma via deze buis te transporteren. Vanaf het moment dat een jongen in de puberteit geraakt, neemt het formaat van de prostaat telkens een beetje toe. Op de langere termijn kan deze constante vergroting problemen geven. De prostaat kan op den duur de urinebuis dichtdrukken, waardoor zowel plassen als het krijgen van een erectie problemen kan geven.

Mogelijke symptomen van een vergrote prostaat

Een vergrote prostaat kan meerdere klachten geven. Veelvoorkomende symptomen van een prostaatvergroting zijn een continu aanwezige aandrang om te plassen, moeite om goed uit te plassen en niet kunnen doorplassen. Door de vernauwing in de urinebuis is de urinestraal minder krachtig, waardoor het langer duurt om de blaas te legen. Ook lukt het vaak niet om de blaas volledig leeg te plassen, waardoor je veel zult nadruppelen. Op seksueel gebied kun je eveneens problemen ervaren als gevolg van een prostaatvergroting. Zo kan het lastiger zijn om een erectie te krijgen en de zaadlozing kan worden belemmerd, omdat er minder ruimte in de urinebuis aanwezig is.

De prostaat en seksualiteit

Omdat het ontstaan van een erectie moeilijker kan worden wanneer de prostaat vergroot is, is het belangrijk om jezelf niet te veel druk op te leggen. Wanneer je in zit over het feit dat de erectie uitblijft, wordt het alleen maar lastiger om er een te krijgen. Neem de tijd bij het vrijen en geniet van de intimiteit, zonder je blind te staren op het al dan niet krijgen van een erectie. Dit is ook aan te raden wanneer er geen sprake is van een prostaatvergroting. Mentale druk is nooit bevorderend in de slaapkamer. Het gebruiken van het juiste supplement bij een prostaatvergroting kan helpen bij het stimuleren van de erectie.

Een vergrote prostaat is vaak niet ernstig

Dat de prostaat gedurende het leven van een man in grootte blijft toenemen is normaal en ook al kan een vergrote prostaat zeer vervelende klachten geven, in verreweg de meeste gevallen is een dergelijke vergroting niet ernstig van aard. BHP (benigne prostaathyperplasie) is de naam voor deze goedaardige vergroting en deze kan al vanaf het veertigste levensjaar van een man voorkomen. Het is raadzaam om toch even een arts te bezoeken als je klachten die bij BHP horen bij jezelf herkent, al is de kans groot dat je met een vrij onschuldige aandoening te maken hebt. Mocht er toch iets anders aan de hand zijn, dan kun je dit maar beter vroegtijdig ontdekken.

Hoe je je prostaat gezond kunt houden

Je kunt zelf kleine wijzigingen in je levensstijl doorvoeren die helpen om je prostaat gezond te houden. Een simpel voorbeeld hiervan is zittend gaan plassen in plaats van staand, zodat je je blaas beter kunt legen. Maak er ook een gewoonte van om naar het toilet te gaan, zodra je de aandrang voelt om te plassen, houd je urine niet langer op dan noodzakelijk is en neem de tijd om je blaas zo goed mogelijk leeg te plassen. Ook bevordert het drinken van voldoende water het doorspoelen van de blaas. Daarnaast kun je de doorbloeding in je hele lichaam stimuleren door voldoende aan lichaamsbeweging te doen. Of je nu gaat zwemmen, hardlopen of liever een balletje slaat op de tennisbaan is geheel aan jou. Een andere stap die je zelf kunt zetten om de gezondheid van je prostaat te ondersteunen, is letten op je voeding. Kies bij voorkeur voor gezonde producten die antioxidanten bevatten. Antioxidanten vind je in grote hoeveelheden terug in onder andere gojibessen, granaatappels en bosbessen.

Voedingsstoffen die de prostaatfuncties ondersteunen

Goede voeding kan evenals het gebruik van voedingssupplementen de functies van de prostaat ondersteunen. Zo kunnen supplementen die pompoenpit-, brandnetel- en zaagbladpalmextract bevatten, de kwaliteit van het sperma op peil houden. Saponinen, die uit de bessen van de zaagbladpalm worden gewonnen, dragen bij aan een verhoogde seksuele energie voor zowel heren als dames. Saponinen kunnen bij mannen problemen met de erectie ten gevolge van een vergrote prostaat doen afnemen en kan zorgen dat het uitplassen beter verloopt. Om een goede erectie en de productie van sperma te stimuleren, kunnen supplementen met selenium en zink helpen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »