Terug

  • Kwalitatieve Voedingssupplementen & Ondersteuning
  • Officiële Senserex® Website
  • Potentie Man & Libido Vrouw

Energie & Prestaties

De energiehuishouding is een complex systeem en er zijn veel voedingsstoffen die een positieve werking hebben bij het tegengaan van vermoeidheid.

Filters

Energie & Prestaties

Verschillende zaken beïnvloeden de energiehuishouding in het lichaam

Iedereen herkent het gevoel van vermoeidheid en een gebrek aan energie wel. Na een lange dag vol werkzaamheden en andere verplichtingen kan het energieniveau flink dalen. Als je dan eenmaal thuis bent, dan voel je er waarschijnlijk weinig voor om te gaan sporten en breng je het liefst de avond op de bank door. Zowel lichamelijke als geestelijke vermoeidheid heeft een negatieve invloed op de verschillende onderdelen van je leven, waaronder ook je seksleven. Wanneer je zwaar vermoeid bent of mentaal niet lekker in je vel zit, zal je weinig zin hebben.

Energielevel

Welk energieniveau iemand heeft, is afhankelijk van verschillende dingen en is bij ieder persoon anders. Waar de een vol enthousiasme zijn bed uit komt en niet kan wachten om met een nieuwe dag te starten, kost het een andere persoon al veel moeite om überhaupt uit bed te komen. Zaken als een slechte nachtrust, een ongezond voedingspatroon en werkdagen die eigenlijk te lang zijn en te veel stress met zich meebrengen, verlagen stuk voor stuk het energieniveau aanzienlijk. Als je energielevel al niet best is, dan zal je sneller kampen met vermoeidheid dan wanneer je goed slaapt, gezond eet en voldoende beweegt. Het leggen van een goede basis zorgt voor meer energie en een sneller herstel bij vermoeidheid.

Sporten kan je energieniveau een boost geven

Een van de laatste dingen waar je op zit te wachten wanneer je thuis uitgeblust op de bank zit, is gaan sporten of andere actieve dingen ondernemen. Dit is zonde, wat een actievere levensstijl zorgt er, hoe tegenstrijdig dit misschien ook lijkt, juist voor dat je meer energie krijgt. Vooral bewegen in de buitenlucht verfrist en geeft een nieuwe dosis energie. Mocht gaan hardlopen nu net een stap te ver zijn voor je, dan kun je ervoor kiezen om in een rustig tempo te fietsen of te wandelen om zo toch in beweging te zijn en de voordelen van het buitenzijn mee te pakken. Doordat er bij trainen en bewegen hormonen als dopamine en serotonine vrijkomen, zal je je vrolijker voelen en kom je beter in je vel te zitten. Deze gelukshormonen dragen ook bij aan het verkrijgen van een hoger libido.

Voeden in plaats van vullen

Eten is ervoor bedoeld om het lichaam te voeden met de stoffen die het nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Voedingsstoffen als vitamines en mineralen zorgen ervoor dat we meer energie krijgen. Om voldoende van deze stoffen binnen te krijgen, is het eten van verse groenten en vers fruit een must. Je kunt zelf een verse smoothie maken door je favoriete vruchten en groenten te mixen met (plantaardige) zuivelproducten, zodat je naast vitamines en mineralen je lichaam ook van proteïnes voorziet. Helaas is eten tegenwoordig meer gericht op snel en makkelijk. Het nadeel van snelle maaltijden met toegevoegde stoffen die het lichaam eigenlijk helemaal niet nodig heeft, is dat dit type voedsel vult, maar niet of nauwelijks voedt. Je zult je tijdelijk wat energieker voelen, maar als snel zal je terugvallen in het gevoel van futloosheid. Ditzelfde geldt voor middelen als koffie, energiedranken en andere cafeïnehoudende middelen. Roken en het gebruik van alcohol hebben eveneens een ongunstig effect op je energieniveau.

Voedingsstoffen om futloosheid tegen te gaan

De energiehuishouding is een complex systeem en er zijn veel voedingsstoffen die een positieve werking hebben bij het tegengaan van vermoeidheid. Een voorbeeld hiervan is de voor de mens noodzakelijke vitamine B2, ook wel riboflavine genoemd. Ook de vitamines B3, B12 en D dragen bij aan meer energie en hebben daarnaast ook nog eens een positief effect op het zenuwstelsel. Naast deze vitamines kunnen kruidenextracten van groene thee, spirulina, chlorella en guanará je energiehuishouding op positieve wijze beïnvloeden en het lichaam helpen herstellen na een fysieke inspanning.

Het belang van een goed slaapritme

Om goed te kunnen functioneren in het dagelijkse leven is een goed slaapritme essentieel. Vaak zijn mensen geneigd om de signalen die het lichaam geeft om kenbaar te maken dat het slaap nodig heeft te negeren. We beantwoorden in de late uren toch nog even die e-mails of we willen toch nog even weten hoe die film afloopt. Als je jezelf hierin herkent, dan is het aan te raden om voor jezelf een vaste bedtijd en een vast moment waarop je opstaat af te spreken. Zorg ook dat je de dingen die je afgerond wilt hebben ruim voor je bedtijd hebt afgehandeld en zet schermen minstens een halfuur voor je vaste bedtijd uit. Streef ernaar om zo'n acht uur slaap per nacht te krijgen. Als je dit enkele weken volhoudt, dan zal je merken dat dit nieuwe slaapritme gunstig is voor je energielevel.

Aanhoudende vermoeidheid

Heb je je slaappatroon op orde, eet je gezond en beweeg je met regelmaat, maar ervaar je nog altijd aanhoudende vermoeidheid? Dan is het raadzaam om even bij de huisarts langs te gaan. Er kan namelijk sprake zijn van een aandoening die jouw futloosheid veroorzaakt. Vermoeidheid kan worden veroorzaakt door een tekort aan de vitamine B12 of vitamine D, maar ook de ziekte van Pfeiffer, het chronisch vermoeidheidssyndroom, diabetes en het coronavirus kunnen extreme vermoeidheid veroorzaken. Het is hoe dan ook zaak dat je goed voor je lichaam blijft zorgen door voldoende te drinken, genoeg te slapen, te bewegen en gezonde voeding te eten.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »